lezen in de metro

New Yorkse metrostellen worden virtuele bibliotheek

lees het in De Morgen

of hier

Voor New Yorkse metropendelaars kan het leven binnenkort een pak minder saai worden. Met een sterk staaltje van spitstechnologie willen studenten de metrostellen transformeren tot rijdende virtuele bibliotheek.

Echte boekenrekken met echte boeken hoeft u vooralsnog niet te verwachten in de metro. Maar als het van een aantal studenten aan de Miami Ad School afhangt, kunnen bezitters van een smartphone binnenkort wel met het 'Underground Library'-project aan de slag.

Passagiers kunnen dan met de 'near-field communicatie' (een nieuwe technologie die ook bv. in chips van sommige metrokaartjes zit, waardoor zo vanop afstand draaihekjes openen wanneer een passagier in de buurt komt) door virtuele boekenrekken snuisteren. Die worden op de wanden van het metrostel geprojecteerd. Vervolgens kunnen ze de eerste tien pagina's van een gekozen boek gratis lezen op hun mobiele toestel. Voor het vervolg worden ze doorverwezen naar een echte bibliotheek.

Met het project willen de studenten - het blijven tenslotte reclamelui in wording - pendelaars aansporen om ook eens een stapje in de echte afdelingen van de New York Library te zetten.

Geen opmerkingen: