vingers- en monsters-ABC

zoek naar "handwritten""Designer Tien-Min Liao laat met haar geverfde vingers de transformatie tussen hoofd- en kleine letters zien.
 In haar project Handmade schildert ze zowel de hoofdletter als de gewone letter op twee handen. Met één soepele beweging kan ze wisselen. Dit laat ze mooi zien met kleine gif-animaties."

monster-abc door La Pompadour

overgenomen uit NRC:
"In dit filmpje is iemand los gegaan met zijn creatieve uitspattingen om achter elke letter van het alfabet een ander monster te plakken. Geluidsfragmenten, grafische vormgeving, niets is te gek. Kent u het Monster-ABC al?

Met de slogan ‘Opgedragen aan alle monsters die onze nachtrust verstoorden’ (‘Dedicated to all the monsters who screwed our nights’) speelt de montage met het collectieve horrorgeheugen van moderne (de D staat voor Dexter) en vervlogen (de E staat voor E.T.) tijden. Veel enge muziekjes, veel bloedspetters, en ongetwijfeld veel feestjes der herkenning voor liefhebbers van monsters. De bijbehorende geluidsfragmenten, kleuren en typografie zijn allemaal aangepast aan het monster dat bij de letter hoort. Kunt u ze allemaal raden?"  door Judith Laanen

Geen opmerkingen: