Op 1 april is het ook de Internationale Dag van het Eetbare Boek. Daarom laat de Literaire Lente de nieuwste boeken letterlijk op je tong smelten. Proef tijdens de auteurstournee in de boekhandel de tongstrelende chocolade creaties van chocolatier Sweertvaegher! Het Festival van het Eetbare Boek wordt sinds 2000 jaarlijks rond 1 april wereldwijd gevierd overal ter wereld worden eetbare boeken gecreëerd, getoond en gegeten, en er worden tal van evenementen rond georganiseerd. Het festival viert de ‘inname’ van cultuur en is een manier om een boek concreet te delen. 1 april is bovendien de perfecte dag om woorden te eten en ermee te spelen. De concrete aanleiding van het festival is de verjaardag – op 1 april – van de Franse gastronoom Jean-Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826), beroemd om zijn boek Physiologie du goût, een geestige meditatie over voedsel (“Zeg me wat je eet, en ik zal je vertellen wie je bent"). Meer info: http://www.books2eat.com/.voor wie het niet laten kan:ziehier alvast een geschikte bakvorm ;gevonden op : Maak je taart.nl
en dit mogen we vandaag ook niet vergeten
prentenboek van
is ook vertaald
als
Geen opmerkingen:
Een reactie posten